Skip to content

Bij Borstkanker

Door middel van Acceptance and Commitment Therapie (ACT) begeleidt Lifsty vrouwen met of na borstkanker.

Wil jij...

Dan is de begeleiding van Lifsty iets voor jou.

Als je de diagnose borstkanker krijgt, wordt van de een op de andere dag je leven beheerst door de ziekte. Je moet geopereerd worden en vaak zijn er aanvullende behandelingen zoals bestralingen en chemotherapie. Tegelijkertijd krijg je allerlei adviezen om de behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan en het herstel te bevorderen: Gezond eten, blijven bewegen, stoppen met drinken en roken, voldoende slapen en ga zo maar verder. Maar HOE doe je dat? In het “normale” leven is dit al lastig, laat staan als je moe, angstig en onzeker bent.

Lifsty begeleidt je tijdens het ziekteproces: Ja, je voelt je misschien minder goed… EN toch kun je stappen zetten en meer eigen regie voeren.

Na alle behandelingen is iedereen opgelucht: je hebt de borstkanker toch maar mooi overwonnen. De omgeving gaat vaak weer over naar de orde van de dag en verwacht dat ook van jou. En eigenlijk verwacht je dat ook van jezelf: weer aan het werk, er goed uit zien, aan je conditie werken, sociale contacten onderhouden en alles wat je voorheen ook deed. Dit blijkt echter niet zo makkelijk; je hebt een forse fysieke en mentale klap gehad, de wereld heeft op zijn kop gestaan.
Lifsty begeleidt jou om het leven weer op te pakken zodat je verder kunt, met motivatie en energie.

Opzet begeleiding

Je krijgt individuele begeleiding afgestemd op jou persoonlijke situatie

Ieder sessie duurt 1 uur

We gaan praten maar ook doen: na iedere sessie krijg je een oefening mee

Hoeveel sessies nodig zijn, is afhankelijk van jouw individuele behoefte. We zullen dit van te voren inventariseren.

De sessies zijn face to face. Mocht dit een keer niet lukken, dan kan het online.

Investering

Een sessie duurt 1 uur en kost € 85,-. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.
Het online of telefonisch kennismakingsgesprek van circa 30 minuten is gratis.

Vergoedingen

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je soms in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je bent aangesloten. Daarnaast zien steeds meer werkgevers het belang van leefstijlbegeleiding bij borstkanker in en vergoeden deze. Ik adviseer je de afdeling Personeelszaken hiervoor te benaderen.

Je Moet Niks®

Per 2024 werk ik ook met Je Moet Niks®, een hele positieve en effectieve individuele ACT-leefstijlcursus. Deze cursus staat als erkende opleiding geregistreerd. Je kunt bij je werkgever aanvragen om deze cursus vanuit het opleidingsbudget te volgen.